اختلال نعوظ, پروستات

پروستات و اختلال نعوظ

پروستات و اختلال نعوظ

برای نعوظ یک مرد، یک سمفونی پیچیده و دقیق از تکانه های الکتریکی، مواد شیمیایی، جریان خون و تحریک ذهنی لازم است. بنابراین مشکلات زیادی در این راه وجود دارد، از جمله مشکلات مربوط به غده پروستات و اختلال نعوظ

تاثیر پروستات بر اختلال نعوظ

تنها در ایالات متحده، ده‌ها میلیون مرد تحت تأثیر اختلال نعوظ قرار می­گیرند، چه مزمن و چه پراکنده. اکثر مردانی که اختلال نعوظ را تجربه می‌کنند هرگز به دنبال درمان نمی‌روند، آن ها فکر می کنند که این امر عمدتاً یا ناشی از مسائل روانی است یا تصور می کنند که صرفاً یک پیامد طبیعی پیری است.
با این حال، موارد زیادی وجود دارد که در آن  اختلال نعوظ یک علت فیزیکی دارد و بنابراین می توان آن را مانند هر مشکل پزشکی دیگر تشخیص داد و درمان کرد. مشکلات پروستات نیز اغلب می تواند با اختلال نعوظ مرتبط باشد. سه مورد از مهمترین مشکلات پروستات که می توانند باعث ایجاد یا تشدید اختلال نعوظ شوند عبارتند از: سرطان پروستات، هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) و پروستاتیت.

سرطان پروستات و اختلال نعوظ

سرطان پروستات و اختلال نعوظ

شروع ناگهانی اختلال نعوظ یک نشانه قوی برای ابتلا به سرطان پروستات است و باید فوراً آن را به پزشک گزارش دهید. پزشک شما احتمالاً ابتدا یک معاینه دیجیتال رکتوم  (Digital rectal exam) انجام خواهد داد تا ببیند آیا علائم آشکاری از سرطان اولیه پروستات، مانند وجود غده یا تغییر اندازه وجود دارد یا خیر.
ممکن است از شما خواسته شود که یک آزمایش آنتی ژن اختصاصی پروستات  (PSA) انجام دهید، که خون شما را از نظر سطح PSA بالا ارزیابی می کند، که می تواند چندین چیز از جمله سرطان پروستات را نشان دهد.
در صورت مشاهده سطوح بالا، پزشک شما باید همیشه از شما درخواست آزمایش مجدد PSA کند، صرفاً به این دلیل که این یک آزمایش قطعی نیست و دلایل متعدد دیگری می تواند پشت افزایش سطح PSA باشد. اگر آزمایش مجدد PSA همچنان تعداد بالا را نشان دهد، بیوپسی ممکن است مناسب باشد. بیوپسی به پزشک شما کمک می کند تا سلول های سرطانی را شناسایی کند.

همچنین بخوانید:
تاثیر سویا بر اسپرم
استرس و کاهش میل جنسی
پروستاتیت چیست؟

تاثیر هیپرپلازی خوش خیم پروستات در اختلال نعوظ

هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH)  یک بزرگ شدن غیر سرطانی پروستات است، وضعیتی که بسیاری از مردان را با افزایش سن تحت تاثیر قرار می دهد. بسیاری از مردان متوجه هیپرپلازی نمی شوند. مطالعات نشان می دهد که بین حجم (اندازه) پروستات و اختلال در نعوظ و حفظ آن ارتباط معناداری وجود دارد.
برخی از داروهای ضد تستوسترون که برای درمان BPH استفاده می‌شوند نیز به عنوان عامل اختلال نعوظ  شناخته می‌شوند، داروهایی مانند فیناستراید (پروسکار) و دوتاستراید (آوودارت). داروی پروسکار (finasteride) مانع تبدیل تستوسترون به دی هیدروتستوسترون (DHT) در بدن می‌شود.
نشان داده شده است که درمان‌های جدیدتری که در آن از آلفا بلوکرها استفاده می‌کنند، مانند تامسولوسین (Flomax)، ترازوسین (Hytrin) و دوکسازوسین (Cardura)، به علائم هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات با خطر کمتر مشکلات نعوظ کمک می‌کنند. تامسولوسین )فلوماکس) جز داروهای آلفا بلاکر است که باعث شل شدن عضلات در پروستات و گردن مثانه شده، و در نتیجه سبب آسان تر شدن دفع ادرار می شود.

تاثیر پروستاتیت بر نعوظ

تاثیر پروستاتیت بر نعوظ

این وضعیت، التهاب غده پروستات است که می تواند حاد باشد. این بیماری احتمالا بر اثر یک عفونت باکتریایی یا مزمن ایجاد می گردد. علائم پروستاتیت شامل تکرر ادرار، درد در هنگام ادرار، ترشح از آلت تناسلی یا تب است. پروستاتیت می تواند باعث اختلال نعوظ شود. علاوه بر این، می تواند باعث نعوظ دردناک و انزال دردناک شود، که مطمئناً هر دو می توانند لذت جنسی را مهار کنند و به اختلال نعوظ کمک کنند.
اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید، زیرا بسیاری از آنها با علائم بسیاری از عفونت های مقاربتی (STIs)  همپوشانی دارند. معمولا یک دور آنتی بیوتیک برای رفع پروستاتیت کافی است. با این حال، ممکن است چندین هفته طول بکشد تا عفونت به طور کامل ریشه کن شود و نعوظ به حالت عادی بازگردد. خبر خوب در مورد شرایط پروستات که باعث اختلال نعوظ می شود این است که همه آنها تا یک درجه قابل درمان هستند.

منبع

https://getmegiddy.com/prostate-conditions-cause-ed

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *